Lystfisker pral"

Gedde på 7,5 kg fanget i en lille mose.

Uheldig sejlads

 I Fyns stifttidende kunde man læse for 15 år side.

 50 årig mand i Havsnød.
Nyborg- det var nær gået galt for 50-årig lystfisker, da han Fredag var taget på fisketur i Nyborg fjord. hans mortorbåd gik i stå, så han hverken kunne komme frem eller tilbage.
Inden han var taget afsted ved 14 tiden, havde han lovet sin kone at være hjemme senest kl 21.da han ikke kom hjem som aftalt, blev hun nervøs, og klokken 23.20. alarmerede hun politiet, der satte en eftersøgning igang, hjulpet af Søværnets Operative Komando og en hjemmeværnskutter, der sejlede ud fra Slipshavn.
Med i eftersøgningen var også de såkaldte VTS-både, der ligger klar til at sejle ud og advarer fartøjer som kommer for tæt på vestbroen.
Og det var netop sådan en båd, der klokken tyve minutter over midnat fandt manden nær Vestbroen, hvor han drev rundt i sin mortorbåd.
Den 50-årige kom hjem i god behold.

Jeg havde sammen med tre kammerater fra vores fiskeklub " Gedden"  købt båden NIKI. Den forhenværende ejer havde lige inden købet lagt en ny diselolie tank i som kunne rumme 50-L .
Inden jeg sejlede ud den dag pejlede jeg tanken og den viste 30- L. Det som vi ikke vidste var at han havde  sat insugningen i tanken for højt op så når der var 25-L tilbage kunne den ikke suge diselolien op.
Mortoren gik i stå klokken 17 syd for Vestbroen og en stærk strøm gik Nordover men heldigvis havde jeg et langt ankertov på 100 meter så jeg ankrede op og forberedte mig på at tilbringe natten og vente på  det blev lyst og at nogen kom nogen forbi. Vejret var blikstille jeg lå et lille stykke fra hvor bilfærgerne vendte inden de gik ind i Knudshoved færge havn. Det var fra en af færgerne der blev givet besked om hvor jeg lå. Der kom en VTS båd og slæbte mig ind til nyborg. Den lå for anker nord for Vestbroen og jeg kunne se den derfra hvor jeg selv lå for anker.
Jeg drev ikke rundt for så var jeg havnet oppe ved Romsø. Jeg var ikke på noget tidspunkt i livsfare, men jeg var jo ked af min kone havde været urolig og bange. Husk altid at have godt med line med ud at sejle.
Ps; Det værste ved fisketuren var at jeg mange gange i løbet af den tid jeg lå for anker hørte disse ord fra færgen. Hallo Hallo færgen er i havn om få minutter og vi gør opmærksom på at tobaksrygning på vogndækket er strengt forbudt.Lystfisker Pral"

Ål 98. cm 1,8 kg også fanget i mose😉

Lystfisker Pral"

| Svar

Nyeste kommentarer

07.11 | 16:06

www.lyboel.dk

02.11 | 10:47

Hej Gert, Det må du hjertens gerne min mail er jymd@mail.dk hvis der er noget jeg kan hjælpe dig med udover det der er skrevet på min hjemmeside. Jørgen

01.11 | 13:32

Sejlede som passager med Dana Anglia husker ikke rigtige årstal slut 70 erne , vi sejlede i den værste storm i århundrede 3 døgn inden Harwich.

22.10 | 12:34

Må jeg bruge oplysninger fra din side til et krigssejlerprojekt? - og kan jeg få en mailadresse til dig?